top of page

3 fitness oefeningen om thuis te doen

Onze Fem ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Haar geheime wapen is personal trainer Gerda van Personal Training Studio 4Vitality. 4Vitality gaat verder dan een sportschool. Het is een plek die zich richt op algehele life coaching: voeding, beweging en coaching met een holistische aanpak. Nu we door Corona meer in en om ons huis te vinden zijn, vroegen wij aan Gerda 3 oefeningen die we gewoon thuis kunnen doen. Sportpekskes aan en here we go!


Oefening #1

De Plank

Ga liggen op de grond. Steun op je onderarmen en tenen, duw je billen de lucht in en houd vast. Welkom in de plank positie! Houd dit 30 seconden vast en neem daarna 1 minuut rust. Herhaal dit nog 2 keer. Let erop dat je billen niet naar beneden zakken als het zwaar wordt, want dan belast je je onderrug. Deze oefening is heel nuttig, want je traint hiermee je core (het centrum van je lichaam). Een sterke core vermindert de kans op blessures en zorgt voor een betere lichaamshouding.

Oefening #2

Push-ups

Deze kennen we allemaal wel. Doe 3 sets van 8 push-ups met tussendoor 1 minuut rust. Is hardcore opdrukken nog iets te veel voor jou? Forceer niets en probeer een makkelijkere variant. Zet bijvoorbeeld je handen op een bankje en druk je op. Of steun niet op je tenen, maar op je knieën. Bouw het rustig op totdat je uiteindelijk een volwaardige push-up kan.

Oefening #3

Squats

Drop it like it’s hot! Ga staan met je benen uit elkaar en je knieën licht gebogen. Zak naar beneden alsof je op een denkbeeldige stoel gaat zitten en kom weer omhoog. Belangrijk is dat je knieën niet voorbij je voeten komen. Doe 3 sets van 10 squats met tussendoor 1 minuut rust. Wil je wat meer uitdaging? Houd dan elke tiende squat 30 seconden vast of maak na elke squat een sprong.Ook trainen bij 4Vitality? Dat kan!

Een personal trainer is allang niet meer alleen voor de rich and famous. Een personal trainer is tegenwoordig prima betaalbaar en een heel fijne manier om het beste uit jezelf te halen. Volgens Gerda is een personal trainer iemand die naar je kijkt, je observeert en aanvoelt wat jij op dat moment fysiek aankunt. Iemand die naar je luistert en die het sporten ook nog een beetje plezierig maakt (niet onbelangrijk). Wil jij fitter worden, lekkerder in je vel zitten en ben jij benie


uwd wat Gerda voor jou kan betekenen? Ga naar https://www.4vitality.nl en vraag een intake aan bij de 4Vitality vestiging in Lith of Vught.

534 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


logo-nenas.png
bottom of page