top of page

Blommen! Altijd gezellig!

Bijgewerkt op: 5 nov. 2018


Kom jij niet verder dan een wekelijks bosje tulpen van de AlbertHeijn?


Op zich prima natuurlijk en we gaan niet zeggen dat de bloemen op je tafel moeten

matchen met je outfit van die dag – wie heeft daar tijd voor? – maar ook bloemen en

planten hebben te maken met trends.

Om ervoor te zorgen dat jouw huis er dit najaar on fleek uitziet met wat vers groen, vroegen wij onze eigen bloemengoeroe om hulp.


Ria van Sonia bloemdecoratie uit Rosmalen vertelt over de nieuwste bloementrends en hoe je zo lang mogelijk van je bos bloemen kan genieten.


Haaai Ria! Bloemen hebben dus ook trends?

“Zeker! En vaak komen die ook overeen met de trends op modegebied. Voordat ik ga

inkopen, kijk ik dus altijd even naar de nieuwste trends op mode- en interieurgebied. Deze zomer gold bijvoorbeeld voor zowel de mode als voor bloemen: alles kan. Dat zag je terug in bonte veldboeketten met allerlei kleuren door elkaar.”


Wat moeten we dit najaar in huis halen om ‘on trend’ te zijn?

“Meer planten. We zien steeds meer planten terugkomen en deze trend zal zich zeker nog uitbreiden. De jaren 90 maken ook een comeback met hanging baskets. Daarnaast blijft de trend van veel verschillende planten en bloemen bij elkaar nog even doorgaan. Combineer bijvoorbeeld verschillende losse bloemen in een hoge vaas.”


En hoe houden we die bloemen zo lang mogelijk mooi?

“Snijd de bloemen bij thuiskomst altijd schuin af, want onderweg naar huis drogen de stelen in. Hierdoor kunnen de bloemen niet genoeg water opnemen en gaan ze slap hangen. Zet de bloemen thuis in een schone vaas met de voeding die je van de bloemist hebt gekregen. Niet in de buurt van fruit of tocht zetten, want dit kan een negatief effect hebben! En tot slot investeer in kwalitatief goede bloemen. Net als bij dat mooie vest of shirt van NENAS is bij bloemen de kwaliteit belangrijk. Als je investeert in goede kwaliteit bloemen, dan zal je zien dat je er langer plezier van hebt. “


Sonia bloemdecoratie

Sonia bloemdecoratie is de hofleverancier van alle bloemen en planten voor NENAS.

Al 35 jaar is Sonia dé plek voor de mooiste bloemen, planten en interieur. Op zoek naar een bijzondere vaas, een unieke plant of een kwalitatief goede bos bloemen? Dan zit je bij Sonia goed. De deur staat open en de koffie met bloemengeur – geen grap, het bestaat– staat klaar!

268 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


logo-nenas.png
bottom of page